+

 

 

 

 

 

 

     

antalilona

Ilona Antal-Lundström

Zenetanári tevékenysége közben, az 1980-as években az OPI alternatív tantervi kisérletében integrált esztétikai programot, zenei tantervet, tankönyveket írt. Az ELTE pedagógia szakán tanult és doktorált 1987-ben. 1989-ben Svédországba költözött, ahol a Maelardalen Egyetem Viselkedés- és Társadalomtudományi Intézetében a pedagógia tárgy előadója, kutatója volt nyugdíjba vonulásáig, 2007-ig.

1999-ben a Koppenhágai Királyi Zenei Konzervatórium a zenepedagógia professzora címmel ismerte el tudományos munkásságát. Számtalan konferencián, továbbképzésen adott elő Svédországban, Olaszországban, Norvégiában, Írországban, valamint 2005-ben az EU Science and Society kongresszusán, Brüsszelben.

Könyveit, műveit több országban használják az egyetemi oktatásban. 20 év kölföldi munka tapasztalatával tért haza. A 2004-ben elindított "Látható hangok" programmal segít a gyermekek kommunikációs- szociális fejlesztésében, elméleti cikkeivel pedig a pedagógiai gondolkodás formálásában.

Szakmai háttér, publikációk

Eskil Lundström

Zenepedagógus, énektanár, a kórus hangképzésének szakértője. Zeneszerző, egyházi zenész, zenei szerkesztő. Hosszú évekig az egyik legjelentősebb svéd könyvkiadó zenei főszerkesztője.

Művei főként iskolai és egyházi kórusok, kamarazenészek számára nyújt új lehetőséget. Ezek közül néhány megtalálható a program zenei szemevényei között is.

A "Látható hangok" program európai dalanyaga, a "Vidám zenészek" dalainak feldolgozása valamint a "Karácsonyi harangok" című európai dalfüzet is az Ő munkája.

Zeneművek, publikációk